Kérdeztek - válaszoltunk

KÉRDÉS:

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg egy olyan helyről is fel tudnátok szállni, amit mi kérünk és 30 percig a környéken repülni egy szülinapos személlyel?

Köszönettel:Kitti

VÁLASZUNK:

Szia Kitti!

A hely kiválasztása függ attól, hogy hol szeretnétek – alkalmas-e a hely repülésre illetve szabad-e ott repülni. (Budapesten nem lehet repülni például)

A repülés maga kb 50-70 percig tart, 30 perceset nem nagyon tudunk csinálni, és a ballon arra repül, amerre a szél fújja, így a környéken tudunk repülni, a szél irányában.

Hol szeretnétek egyébként a repülést és mikor?

Dalma

------------------------

KÉRDÉS:

Tisztelt Kozma Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségek vannak (árban, helyszínben, időpontban - Ön mit ajánlana), ha szeretném kipróbálni a hőlégballonozást.

Köszönettel: B.Ilona.

VÁLASZUNK:

Kedves Ilona!

Köszönjük a megkeresést!

Ha szeretné a ballonozást kipróbálni, ezt velünk a következőképpen teheti meg:

- időpontban legalkalmasabb valamelyik hétvégi nap, a pontos dátum kiválasztása leginkább az időjárás függvénye (a csapadékot és az erősebb szelet nem kedveli a ballon, olyankor nem tudunk repülni)

- helyszínt tekintve mi a Velencei-tó térségében repülünk. Itt bármikor szívesen látjuk. A repülés Magyarország más tájain is megoldható, ekkor a helyszín függvényében kiszállási díjat számítunk fel, vagy segíthetünk a környéken csapatot találni.

- a repülés díja 35.000 Ft+Áfa személyenként, mely egy kb 4-5 órás programot takar (a ballon előkészítése, amibe kedve szerint bekapcsolódhat, kb 45-70 perc repülés, és a végén meglepetés avatási szertartás)

- akár velünk, akár másokkal próbálja ki a ballonozást, biztosan csodálatos élményben lesz része!

Császár Dalma

Várjuk szeretettel visszajelzését, és remélem, találkozunk!


Üdvözlettel:
Császár Dalma
elnök, hőlégballon pilóta
www.uballon.hu

------------------------

KÉRDÉS:

Tisztelt Uram!

Először is szeretnék bemutatkozni. Nevem K.B., Lajosmizsén lakom, 4 tagú családommal.

Férjem ebben a hónapban lesz 40 éves , és az ő szülinapjára készülünk.
Régóta szeretné kipróbálni a hőlégballonozást, de eddig erre még nem adódott lehetőség.
Kívánsága az lenne , hogy Kecskemét és Lajosmizse között,vagy e táj körül szeretné megnézni a környéket.

Kérdésem a következő lenne: van-e rá lehetőség , ha van mikor ,hol, és természetesen mennyiért?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: K.B.

VÁLASZUNK:

Kedves B!

Köszönjük a megkeresést!

A ballonrepülés kiváló szülinapi ajándék lesz, óriási élményt fog nyújtani a férjének. :) Melyik napon lesz a nagy esemény?

Igyekszem válaszolni a kérdéseire:

Lajosmizse és Kecskemét környékén van lehetőség egy szépet repülni. Az, hogy pontosan honnan-hova történik majd a repülés, elsősorban a szélirány függvénye lesz, de az Önök igényei szerint előzetesen tudjuk majd egyeztetni, hogy a környéken merrefelé repülnének szívesen.

Időpontnak valamelyik hétvégi napot javaslom, ami Önöknek és nekünk is szabad. A repülésre vagy kora hajnalban, vagy a naplemente előtti órákban kerül majd sor.

Körülbelül 1 héttel előre látjuk már, hogy a kiszemelt nap alkalmas lehet-e repülésre (nem túl nagy-e a szél, vagy nincs-e eső), egy két nappal előtte pedig már majdnem biztosan látjuk, hogy sikerülni fog-e a repülés. Ha elromlik az idő, természetesen kiszemelünk egy „esőnapot”.

Ha szeretné, lehetőség van rá, hogy egy „hőlégballon-repülőjegyet” adjon a születésnapján a férjének, amivel a megbeszélt napon felszállhat a ballonnal.

Az égben

Egyébként a férjét egyedül nevezik be a repülésre, vagy közösen szeretnének jönni?

Természetesen Önt is szeretettel várjuk a repülésre, akkor is, ha nem száll fel. :)

A ballonrepülés díja pedig 35.000 Ft + Áfa / fő, amin felül 180 FT+áfa /km kiszállási díjat kérünk (Bp-helyszín-Bp távra). (Csapatunk a Velencei tó környékén repül általában, ahol szintén szívesen látjuk Önöket. Egyéb területekre az útiköltség miatt kell kiszállási díjat kérnünk)

A programra kb 4 órát érdemes rászánni, amit a következőképpen fogunk eltölteni:
találkozunk egy előre egyeztetett helyszínen
a széliránytól függően keresünk egy alkalmas felszállóhelyet (a hőlégballonos autóval megyünk közösen, de ha vannak kísérők, akik szívesen jönnek, ők saját autóval bátran csatlakozhatnak)
előkészítjük a hőlégballont a repülésre. Itt ha van kedvük, bekapcsolódhatnak a munkába, ez is nagy élmény szokott lenni.
ezután kb 1 órát töltünk a levegőben, lesz időnk élvezni a repülést és a látványt
leszállunk egy alkalmas területen, ahova értünk jön a kísérő autónk
összecsomagoljuk a ballont
ezután meglepetés következik, ami egyenlőre titok :) egy nagyszerű avatási szertartás részesei lesznek
visszavisszük Önöket élményekkel gazdagon a találkozási helyre
A programra zárt, lehetőleg nem műszálas ruházat javasolt, ami kényelmes, és nem baj, ha picit piszkos lesz. Ha van kedvenc sapkájuk (baseball például), azt is érdemes elhozni.

A fényképezőgép is fontos kellék!

És végül álljon itt néhány élménybeszámoló, hogy milyen érzés egy hasonló repülés:

"Gyerekkorom nagyon régi álma teljesült ma ezzel a csodálatos repüléssel! Fantasztikus volt amikor ez az óriási lufi felemelt minket és fentről nézhettük a felszálló ködöt, rétet, tavat! Köszönöm. N. Niki"

"Csodálatos, szó szerint FELEMELŐ élmény volt, nem csak a szó szoros, de átvitt értelmében is! Nagyon köszönöm! Ákos"

"Nagyon izgatottan vártam az „első repülést”, de a valóság felülmúlta képzeleteimet. Szenzációs élmény volt veletek repülni. Zsóka"

"Köszi a repülést. Igazán nagyon szuper volt. Gondoltam, hogy jó lesz, de nem, hogy ennyire. Faludi Péter"

"Nagyon köszönöm a lehetőséget! Fantasztikus élmény volt repülni, és a tériszonyom sem volt vészes. 1000 méteren egészen valószerűtlen és gyönyörű látvány és érzés volt a levegőben lenni. Köszönöm! Stieberné Katlan Andrea"

Remélem, hamarosan találkozunk, hogy együtt legyünk részesei ennek a fantasztikus élménynek!

"Kék Bálna"Visszajelzését várva, üdvözlettel:

Császár Dalma
elnök, hőlégballon pilóta
www.uballon.hu

------------------------

KÉRDÉS:

Hány vendég repülhet egyszerre? Mennyivel korábban kell jelentkezni és fizetni?

VÁLASZUNK:

Kedves Péter!

o egyszerre 4-5 felnőtt vendég repül általában, de van lehetőség több vagy nagyobb ballonnal 10 vagy még több főnek is egy alkalommal repülni. Ti hányan szeretnétek jönni?

o a helyet lefoglalni általában 2-3 héttel előre érdemes, egyébként előfordulhat, hogy már a kiszemelt napot más lefoglalta. Legkésőbb 1 héttel előre mindenképpen kérjük, hogy jelezzétek, ha jönni szeretnétek, mert nekünk is úgy kell készülni. A kiszemelt nap előtti hét közepén és előző nap még szoktunk egyeztetni, hogy jó-e az idő, vagy új időpontot kell választani.

- Fizetni kétféleképpen lehet:

o ha szeretnétek névre szóló ajándék repülőjegyet, ami 1 évig érvényes, akkor a repülőjegy átvételekor kérjük a fizetést, kp-ben, vagy utalással.

o ha nem kértek jegyet, akkor legkésőbb a repülés napján kell fizetni (kp-ben, vagy 2 nappal előtte utalással). Amikor sokan vannak már előjegyzésben a repülésekre, akkor azok élveznek előnyt az időpontfoglalásban, akik már kifizették a díjat, így a tavasztól kezdődő időszakban érdemes ezt is előre pár héttel megtenni, ha megoldható, hogy biztosan legyen helyetek. Tavasszal és nyáron nagyon sok a repülés.

Ti egyébként mikorra tervezitek és hányan szeretnétek jönni?

Szeretettel,
Dalma :)