Hogyan készülj a repülésre

repülésKedves Leendő Utasunk!

Azért, hogy a sétarepülés számodra a lehető legélvezetesebb legyen, érdemes tudnod pár dolgot. Kérjük, hogy a következő képpen készülj a repülésre:

Mit vegyek fel?
Lábbeli: Légy kényelmes, zárt, lapos talpú cipőben. Ne viselj papucsot, szandált, magas sarkút stb. Bakacs a legjobb. (Landolás történhet poros, nedves, sáros helyen, vagy szúrhat a növényzet - pl tarrló.) A kora reggeli, a téli, vagy tavaszi-őszi repüléseknél mindenképpen bakancsot javasolunk, vagy akár a gumicsizmát. Nedves, sáros lehet a mező.

Ruházat: A legmelegebb nyári napokon is hozz magaddal osszúnadrágot és hosszú ujjú felsőt. Lehetőleg ne műszálast. A hőlégballont gázzal fűtjük. Nem szeretnénk, ha ruhád sérülne. Így - ha van kedved - a ballon felállításánál tudsz segíteni. Legyen kényelmes a ruhád és ne okozzon gondot, ha mondjuk poros vagy sáros lesz. Hölgyek semmiképp ne viseljenek szoknyát!

Sapka: Javasolunk baseball sapkát vagy valamilyen más fejfedőt viselni az utazás alatt. Ez nem előírás, de a ballon égőjének melegétől védelmet nyújt.

BelülrőlMit hozzak magammal?
Fényképezőgép
Videókamera
Víz, vagy üdítő
Szendvics, rágcsa ízlés szerint, esetleg csoki.
Nyáron érdemes gondoskodni szúnyogirtó sprayről.

Mit tegyek, ha még nincs időpontom a repülésre?
Találsz egy e-mail címet, telefonszámot a repülő jgyeden.
Hívj fel, de jobb, ha emailt írsz, és add meg, hogy mikor szeretnél repülni. Érdemes több alternatívában gondolkodni. Az adott időpont esetleg nem alkalmas a repülésre (időjárás), esetleg minden hely foglalt abban az időben.

Csapatunk tagjai hét közben dolgoznak. A ballonozás a hobbynk. Ezért, ha lehetséges hétvégi időpontokat válassz. Általában a repülés - a téli hideg időszak kivételével - kora reggel, a napkelte utáni, valamint a napnyugta előtti időszakban lehetséges, ezekre tudsz helyet foglalni.

Kérünk, hogy nézd végig ezt a web oldalt, hogy kellően tályékozott légy, mi lesz a pontos program.

Hányan fő lesz a ballonban?
Általában kellemes, baráti légkörben fogod tölteni repülést 3-5 fő, plussz pilóta társaságában.

Mennyi időt vesz idénybe a program?
Maga a repülés kb 1 óra. Ehhez jön az előkészületre, pakolásra szükséges idő.A találkozástól számítva kb. 4-5 óra a teljes program. Lehetőség szerint közvetlenül a repülés utáni időszakra ne szervezz olyan programot, amire időre kell megérkezned. A teljes repülsés pontos időtartama nem tervezhető pontosan.

Honnan tudom meg, hogy megfelelő lesz-e az időjárás a betervezett napon?
1-2 nappal a tervezett repülés előtt, már viszonylag pontos pontos meteorológiai előrejelzéseket látunk. A pilótánk fog telefonon fog keresni, hogy egyeztessetek. Számítani kell rá, hogy esős, ködöd, vagy szeles időben nem biztonságos a repülés és ezért így új időpontot majd keressünk.

Mit tegyek, ha az időjárás miatt elmarad a repülés?
Mindenképp egyeztess velünk új időpontot! Ahogyan korábban is, lehetőleg e-mailen.

Várunk szeretettel a repülésen!
Üdvözlettel, a uballon.hu csapata